Blog RSS
Hoe werk je veilig met elektriciteit? - 15-2-2018

Voor het uitvoeren van elektrawerkzaamheden in huis schakelen veel woningbezitters een elektricien in. Een elektricien beschikt over de benodigde kennis en ervaring om dergelijke klussen tot een goed einde te brengen. Er zijn echter ook klussen die u relatief eenvoudig zelf uit zou kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een stopcontact, of het ophangen van de verlichting. Voor het ophangen van de verlichting heeft u een aansluitpunt in uw plafond of meer nodig. Vaak is dit aansluitpunt al door een elektricien geplaatst. Om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken, is een veilige manier van werken essentieel. In dit artikel vertelt onze elektricien u meer over het op een veilige wijze uitvoeren van elektraklussen.

 

Het gebruik van het juiste gereedschap

Allereerst is het van groot belang, dat u over het juiste gereedschap beschikt. Voor het aansluiten van stopcontacten en lampen heeft u bijvoorbeeld een smal schroevendraaiertje nodig. In een kroonsteen zitten vaak vier kleine schroefjes die losgedraaid moeten worden, om de lamp aan te kunnen sluiten. Met deze schroefjes kunnen de draden van de lamp aan de elektrakabels boven uw plafond gekoppeld worden. Om het kroonsteentje niet kapot te maken is een klein schroevendraaiertje noodzakelijk.

 

Ook een spanningstester is een onmisbaar gereedschap voor het uitvoeren van elektrawerkzaamheden. Met een spanningstester is het mogelijk om te achterhalen of er spanning op bepaalde onderdelen staat. Wanneer dit het geval is zult u bijvoorbeeld eerst de schakelaar om moeten zetten. Vaak gaat er een klein lampje in de spanningstesten branden, als u deze tegen een onderdeel houdt. Een spanningstester is voor een paar euro in de bouwmarkt aan te schaffen. Ook goede werkhandschoenen mogen niet ontbreken om te voorkomen dat u uw handen openhaalt aan scherpe onderdelen.

 

Zorg voor een goede voorbereiding

Naast het feit dat u de beschikking moet hebben over het juiste gereedschap, is ook een goede voorbereiding essentieel. Op internet vindt u handige instructievideo’s, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe bepaalde klussen kunnen worden uitgevoerd. Het is sterk aan te raden om deze instructievideo’s vooraf te bekijken. Zo krijgt u een goed beeld van de volgorde waarin u stappen uit dient te voeren. Naast deze instructievideo’s zijn er ook complete stappenplannen op internet te vinden. Deze kunt u uitdraaien en tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden bij de hand houden.

 

Tip: twijfelt u over uw eigen vaardigheden in het uitvoeren van bepaalde elektraklussen? Schakel in dat geval altijd een elektricien in! Zo weet u zeker dat de kans op ongelukken minimaal is.

Reacties (0)
Draag de juiste werkkleding - 26-4-2017

Het dragen van de juiste werkkleding die bij je beroep past is misschien wel één van de belangrijkste dingen die goed in orde moeten zijn. In dit artikel kan je lezen hoe je ervoor zorgt dat je werkkleding in orde is en er goed uit ziet.

Hoe houd je je werkkleding mooi?

Als je werkkleding vies is en onder de vlekken zit, hoe krijg je dit er dan uit? Mág en kán werkkleding gewoon thuis in de wasmachine of moet je het door een professional laten reinigen? In deze tekst gaan we op deze vragen in.

Als jouw bedrijf mooie werkkleding heeft met hun logo erop, dan wil je daar natuurlijk extra zuinig op zijn. Daarom is het erg belangrijk om te weten of je deze zelf kan wassen, of dat je het door een professioneel bedrijf moet laten doen. Ieder bedrijf heeft hier zijn/haar eigen regels voor. De beste tip, is om het te vragen aan jouw baas. Die weet of jij de werkkleding zelf moet wassen, of dat je het iemand anders moet laten doen.

Wanneer je het thuis mag/moet wassen dan is het verstandig om de volgende punten aan te houden:

·        Sorteer op kleur

·        Was werkkleding binnenste buiten

·        Niet alle kleding hoeft even vaak en lang gewassen te worden. Soms is een opfrisbeurt van 15-30 minuten is voldoende en je werkkleding blijft langer mooi.

·        Een scheutje schoonmaakazijn bij elke wasbeurt houdt de kleuren langer helder. Wasverzachter ruikt niet alleen lekker, maar het versnelt ook nog eens het droogproces en het helpt te voorkomen dat vuil zich aan je kleding hecht.

·        Was je kleding niet te heet.

 

Wanneer je deze tips opvolgt, dan zal je merken, dat je werkkleding een stuk netter blijft. Hopelijk helpen deze tips jou om je werkkleding mooi en netjes eruit te laten zien.

Reacties (0)
Gebruik maken van houtmateriaal - 10-3-2016

Hout is een prachtig en natuurlijk materiaal. Het is prachtig vanwege de kleur en de regelmatige en toch grillige structuren die het lijnenspel van de nerven laten zien. Het is prachtig vanwege de warmte die het uitstraalt en het gevoel dat je ervan krijgt als je je vingertoppen langs het oppervlak strijkt. En of dat allemaal nog niet genoeg is, het is al even prachtig door zijn stevigheid en de vele toepassingen waarvoor het hout in onze samenleving wordt gebruikt.

 

Veelzijdig

Want, hout is een uiterst veelzijdig materiaal. Het kan worden gebruikt in de bouw, in muren en plafonds, maar ook voor het maken van raam- en deurkozijnen. Hout wordt ook gebruikt voor meubels en allerhande handige gebruiksvoorwerpen. Ook in de kunst is hout een dankbaar materiaal, waarvan allerhande prachtige kunstvoorwerpen zijn gemaakt. Dat hout zo veel wordt gebruikt heeft het te danken aan die andere bijzondere eigenschap: het is relatief eenvoudig het hout te bewerken.

 

Houtsoorten

De veelzijdigheid in het gebruik van hout heeft ongetwijfeld iets te maken met de beschikbaarheid van zoveel verschillende soorten hout. Iedere boom levert zijn eigen soort hout, met zijn eigen specifieke kleur en tekening, met zijn eigen hardheid. Wie zelf met hout wil gaan werken doet er dan ook goed aan zich op de eerste plaats te oriënteren op al die verschillende houtsoorten. Niet elke houtsoort is voor elk werkstuk even goed geschikt.

 

Houthandels

De beste plek voor je oriëntatie is uiteraard bij de vakman zelf. Een houthandel in Amsterdam heeft heel wat verschillende houtsoorten op voorraad, zodat je de verschillende soorten goed met elkaar kunt vergelijken. Vraag gerust advies, als je twijfelt of een bepaalde houtsoort hard genoeg is, bestand is tegen weersinvloeden, of misschien te zacht voor hetgeen je in gedachten had. De specialisten van Jongeneel kunnen je helpen je weg te vinden in het aanbod, zodat je met het juiste materiaal weer naar huis gaat.

Reacties (0)
De vervanging van uw dak - 9-2-2016

Een dak vervangen is een grote klus. U kunt er om verschillende redenen voor kiezen om het dak te vervangen. Heeft u een ander huis gekocht waarvan het dak (of de dakbedekking) gedateerd is, dan kan het handig zijn om het dak te vervangen en dus te kiezen voor renovatie. Daarnaast kunt u vanuit esthetisch oogpunt kiezen voor een nieuw dak, omdat u een ander dak (of een andere vorm van dakbedekking) mooier vindt. U kunt ook voor een andere vorm van dakbedekking kiezen omdat u een innovatief materiaal op het dak wilt laten leggen met bepaalde voordelige eigenschappen. Kortom, er kunnen verschillende redenen zijn, die ervoor zorgen dat u kiest voor het laten vervangen van het dak van uw huis of uw bedrijfspand. De vervanging van een dak is uiteraard een klus voor de specialist, in dit geval is dat logischerwijs Bredadakdekkers.nl. Onze professionele dakdekkers zijn u graag van dienst bij de vervanging van een dak en kunnen u hier ook advies over geven, indien nodig.


Het vervangen van een dak, stap voor stap

Allereerst, voordat er een nieuw dak geplaatst kan worden, moet vanzelfsprekend het oude dak gesloopt en verwijderd worden. Daarna dient er te worden beoordeeld, door een professional, of de bestaande dakconstructie nog voldoet en waar deze, indien nodig, nog verbeterd of aangepast moet worden. Het kan ook zo zijn dat er wordt gekozen voor een compleet nieuwe dakconstructie, omdat de eigenaar van het pand dit wil of omdat dit nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een hele oude dakconstructie. De volgende stap is het uitkiezen van het nieuwe materiaal om het dak mee te bedekken. Er zijn tal van soorten dakbedekking op de markt te verkrijgen, die verschillende eigenschappen hebben. Voorbeelden hiervan zijn pannen, bitumineuze dakbedekking, PVC dakbedekking, EPDM dakbedekking en groene dakbedekking (mos en dergelijke). Al deze soorten dakbedekking beschikken over verschillende eigenschappen en geven uw dak een verschillend uiterlijk. Wat bij uw pand past en wat er mogelijk is, is aan u en een professional om samen te bekijken en uiteindelijk te beslissen. Wanneer de keuze voor een materiaal gemaakt is, kan er worden over gegaan tot het daadwerkelijk vervangen van het dak. Hoe dit gebeurd is afhankelijk van de soort dakbedekking die toegepast wordt en van hoe het dak en de dakconstructie eruit zien. Pannen worden bijvoorbeeld geplaatst op latten, die op de dakconstructie geplaatst worden. Onder de pannen zit nog een laag isolatie, die bij het vervangen van het dak vaak ook vervangen wordt. Bitumineuze dakbedekking wordt aangebracht met behulp van een brander en is bijvoorbeeld geschikt voor platte daken. Daarnaast is bitumineuze dakbedekking geschikt voor daken van verschillende (complexe) vormen, wat een voordeel is van deze vorm van dakbedekking. PVC dakbedekking kan zonder vuur geplaatst worden en kan in verschillende kleuren geleverd worden. Zo is witte dakbedekking op dit moment populair, vanwege de hitte reflecterende eigenschappen. EPDM dakbedekking kan onder groene dakbedekking geplaatst worden en heeft een relatief lange levensduur.

 

Reacties (0)
Welke beroepen hebben zeker werkhandschoenen nodig? - 18-1-2016

Werkhandschoenen beschermen de handen tegen verwondingen tijdens vele verschillende werkzaamheden. Dit kan zijn tijdens het klussen in eigen huis, maar ook wanneer er gewerkt wordt om een bepaald beroep uit te oefenen. Wanneer de vraag wordt gesteld welke beroepen zeker werkhandschoenen nodig hebben dan is het antwoord dat alle beroepen waarbij de handen kwetsbaar zijn en verwondingen op kunnen lopen baat hebben bij het gebruik van werkhandschoenen. Dit zijn heel wat beroepen. Vrijwel alle vakmensen die op een bouwplaats werken zijn gebaat bij het gebruik van werkhandschoenen. Dit gaat dus over timmermannen, metselaars, schilders, steigerbouwers en nog veel meer. Ook buiten de bouw om zijn er vele beroepen die werkhandschoenen nodig hebben. Een loodgieter bijvoorbeeld moet zijn handen niet alleen tegen vies en onhygiënisch water beschermen, maar ook chemische producten en warmte van verwarmingsbuizen.


Werkhandschoenen als bescherming voor viezigheid

Werkhandschoenen hoeven niet perse tegen verwondingen te beschermen. De handschoenen kunnen ook gebruikt worden om er simpelweg voor te zorgen dat uw handen niet vies worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor beroepen als vuilnisman of loodgieter die tijdens hun werk geconfronteerd worden met dingen die je liever niet met je blote handen wilt vastpakken.


Handen beschermen tegen sneden

Een vuilnisman beschermt zijn handen niet alleen tegen viezigheid, maar ook tegen het gevaar op sneden. Als er namelijk tussen het vuilnis iets scherps ligt verborgen dan kan men hier de handen lelijk aan openhalen. Door handschoenen te dragen is er een extra beschermlaag om de handen heen die een stuk stugger is en waar minder makkelijk in gesneden kan worden dan de blote huid van de handen. Deze bescherming is ook vereist bij een beroep als timmerman.


Beroepen die werken met hitte

Iemand die in een staal, ijzer of aluminium fabriek werkt heeft vaak met extreem hete voorwerpen te maken. Deze moeten vastgepakt worden om verplaatst te worden. Dit kan natuurlijk niet met blote handen gedaan worden. Dit zou immers ernstige brandwonden als gevolg kunnen hebben. Een werknemer van een fabriek waar met hete metalen gewerkt wordt draagt daarom werkhandschoenen die bestand zijn tegen hitte.


Chemische en bijtende producten

Een loodgieter krijgt tijdens zijn of haar beroep ook regelmatig met chemische en bijtende producten te maken. Deze producten mogen niet in aanraking komen met de huid omdat dit irritaties en zelfs brandwonden kan veroorzaken. Speciale werkhandschoenen beschermen de loodgieter echter tegen deze chemische producten. Ook een lab medewerker heeft handschoenen met deze bescherming nodig wanneer er met gevaarlijke chemische producten wordt gewerkt.

 

Reacties (0)
Werkhandschoenen voor je eigen veiligheid - 18-1-2016

Bij het klussen zijn er altijd bepaalde lichaamsdelen extra kwetsbaar voor verwondingen. Onder andere de voeten, handen en het hoofd lopen een groter risico om ernstige verwondingen op te lopen. Met onze voeten kunnen we bijvoorbeeld in iets scherps trappen en er kan makkelijk iets zwaars op de tenen vallen. Je kunt de voeten hiertegen beschermen door veiligheidsschoenen te dragen. Wanneer er iets zwaars op je hoofd zou vallen dan kan dit levensgevaarlijk letsel veroorzaken. Ook de veiligheidshelm behoort dan ook tot de standaard uitrusting van een bouwvakker. De handen moeten tevens goed beschermd worden tijdens het klussen. De blote huid van de handen is immers kwetsbaar voor sneden, chemische producten en hitte. Werkhandschoenen zijn er om de veiligheid van je ledematen te verhogen.


Er zijn verschillende handschoenen verkrijgbaar met elk hun eigen voor- en nadelen. Zo moet een werkhandschoen voor loodgieterswerk aan andere eisen voldoen dan een handschoen voor een timmerman. In dit artikel nemen we als voorbeeld het werk van een loodgieter en bekijken waar de handschoenen aan moet voldoen. Met deze informatie kunnen we vervolgens de beste werkhandschoenen kopen.


Bescherming chemische producten

Tot de taken van de loodgieter hoort onder andere het oplossen van verstopping in riolen en waterleidingen. Voor deze ontstoppingen wordt er vaak gebruik gemaakt van chemische producten. De loodgieter zelf gebruikt professionele wc ontstopper die gemaakt is van zware chemische producten. Bovendien weet de loodgieter niet wat de bewoner zelf al in de wc heeft gegooid voordat de loodgieter de leidingen losdraait. Bescherming tegen chemische producten is daarom een vereiste voor een werkhandschoen.


Hittebestendig

Een ander ding waarvoor mensen een loodgieter gebruiken is de werkzaamheden aan een verwarmingsinstallatie. De vakman wordt meestal ingeschakeld wanneer de verwarming het niet meer doet, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat de verwarming nog flink warm is. Deze hete verwarmingsbuizen kunnen niet met blote handen worden vastgepakt. Wanneer de loodgieter echter is uitgerust met hittebestendige werkhandschoenen dan is dit geen enkel probleem.


Soepelheid van handschoenen

Werkhandschoenen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Deze materialen zorgen voor de bescherming tegen alle mogelijke gevaren. Verschillende materialen hebben echter ook verschillende diktes en soepelheid. Een loodgieter moet vaak met gereedschappen werken zoals moersleutels en waterpomptangen. Om dit goed te kunnen doen moeten de handschoenen lekker soepel zijn. Hierdoor kan iets stevig vast worden gepakt en zijn de vinger makkelijk te bewegen. De soepelheid van de werkhandschoen moet ervoor zorgen dat de loodgieter comfortabel zijn werk kan blijven doen. Het geluk is dat er tijdens loodgieterswerk niet echt tegen sneden beschermd hoeft te worden. Voor deze bescherming is namelijk een veel dikkere (en daardoor stuggere) handschoen nodig.
 

Reacties (0)
Landbouwwinkel dierbenodigdheden, stalinrichting en landbouwmechanisatie - 14-1-2016

We willen je graag voorstellen aan onze collega webshop Landbouwwinkel.nl. Eigenlijk is het zelfs veel meer dan een webshop: het is een complete landbouwtechnische leverancier. Ze geven je deskundig advies voor alle spullen die je op en rondom de boerderij, dierentuin of manege nodig hebt. Vlijmscherp geprijsd en met vele speciale acties. Wil je die niet missen? Kijk dan ook eens op de Landbouwwinkel.nl Facebook pagina.

Landbouwwinkel.nl is jouw specialist in landbouwmechanisatie, stalinrichting en weidetechniek. Van een rolletje schrikdraad tot een stoere quad aanhanger. Alle dierbenodigdheden, tuin- en parkartikelen, gereedschap en weideafrastering. Met alleen kwaliteitsmerken, ouderwets goede service én de allerbeste prijzen zit je daar goed!

Bovendien brengen ze de spullen ook graag bij je thuis. Of het nu een schuilstal, een complete paarden of rundvee stalinrichting of een grote landbouwmachine is. Met hun ouderwets persoonlijke service, unieke aftersales en vaste contactpersonen, staan ze altijd voor je klaar!

Wil je makkelijker werken?

Heb je een boerderij, camping, manege, grote tuin, of ben je misschien hovenier of terreinbeheerder? Heb je paarden, schapen, koeien of juist hobbydieren? Het is de passie voor je werk of hobby die je drijft. Maar niet ten koste van alles. Werkgemak en arbeidsplezier staan natuurlijk voorop.

Ga je de paardenstal opnieuw inrichten? Verbouw je de rundveestal, of net een nieuw stuk land erbij? Zoek je onderdelen of een werktuig voor de trekker, shovel, quad, of gazontractor? Of wil je gewoon makkelijker en sneller kunnen werken?

Dan moet je echt eens een kijkje nemen op www.landbouwwinkel.nl. Je vindt daar ontzettend veel slimme oplossingen en gereedschappen voor al jouw klussen. Vind je niet wat je zoekt? Je kunt de landbouwwinkel natuurlijk ook gewoon bellen, mailen of (op afspraak) bij ze langsgaan. Ze helpen je graag en geven je veel handige tips!

Reacties (0)
Waarom je werkhandschoenen moet gebruiken - 22-12-2015

Het dragen van werkhandschoenen heeft meer voordelen dan je misschien nu in eerste instantie zou denken. Zeker voor de wat zwaardere klussen kunnen werkhandschoenen je handen goed beschermen. We zullen hieronder enkele voordelen van het gebruiken van werkhandschoenen op een rijtje zetten. Merk op dat het lijstje zeker niet uitputtend is en er dus nog veel meer voordelen voor het dragen van werkhandschoenen te noemen zijn!

Je handen gaan niet kapot

Als je vaak zware voorwerpen tilt die geen prettig handvat hebben, dan kunnen je handen nogal eens kapot gaan door scherpe randjes en andere onregelmatigheden. Met goede werkhandschoenen heb je hier geen last van. De stof van de werkhandschoenen verdeelt de druk en ontlast je handen. Op die manier kun je langer werken zonder pijn te krijgen.

Ze isoleren goed

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen werkhandschoenen goed isoleren. Vooral voor mensen die met warmte of kou werken, zoals bijvoorbeeld een loodgieter die soms met warme leidingen werkt, kan het dragen van werkhandschoenen een uitkomst zijn. Je verbrandt niet meer je handen en het wordt veel comfortabeler om 's winters buiten te werken. Het tijdperk van de koude handen is voorbij. Let wel op dat niet alle werkhandschoenen even goed isoleren; hier is veel kwaliteitsverschil in te vinden bij de diverse werkhandschoenen.

Ze zijn stevig

Waar normale handschoenen al snel de geest kunnen geven, zijn werkhandschoenen gemaakt om tijdens het werken te gebruiken. Ze kunnen wel jaren meegaan en slijten helemaal niet snel.

Waterdicht

Veel werkhandschoenen zijn waterdicht waardoor je ook in de regen kunt werken zonder doorweekte handen te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je het veel minder koud krijgt dan wanneer je met blote handen zou werken. Let dan natuurlijk wel goed op dat je de rest van je lichaam ook goed tegen het water beschermt door de juiste regenkleding aan te trekken.

 

Reacties (0)
Koudebestendige handschoenen - 26-6-2015

Wanneer u in een koude omgeving werkt, zult u als geen ander weten hoe prettig het is om in ieder geval warme handen heeft. Krijgt u koude handen, dan krijgt u het verder ook vaak snel koud. Speciaal voor u zijn er koudebestendige handschoenen.

Koudebestendige handschoenen zorgen er niet alleen voor dat uw handen beschermd worden tegen bijvoorbeeld snijden en schuren. Zoals de naam al zegt, beschermen koudebestendige handschoenen ook tegen kou.
Koudebestendige handschoenen zijn niet alleen geschikt om in koelcellen en diepvriesinstallaties te dragen, maar ook in bijvoorbeeld de bouw, transport, magazijn en openbare diensten.

Wanneer handschoenen onder de EN511 vallen, vallen ze onder de categorie koudebestendige handschoenen. Volgens de Europese wetgeving beschermen handschoenen die onder deze norm vallen tegen geleidings- en contactkoude tot een temperatuur van -50 graden Celsius.

Bij WerkhandschoenenExpert.NL vindt u een uitgebreid assortiment koudebestendige werkhandschoenen. Binnen deze categorie vindt u bijvoorbeeld ook werkhandschoenen die beschermen tegen chemicaliën en micro-organismen en tegen mechanische risico’s.

Benieuwd naar ons assortiment koudebestendige werkhandschoenen? U vindt ons volledige assortiment hier.

 

Reacties (0)
Las werkhandschoenen - 11-6-2015

Wanneer u gaat lassen, krijgt u te maken met hete materialen en vonken. Het is hierbij belangrijk om uzelf goed te beschermen. Zo is het belangrijk om goede lasschoenen, een lasschort, een laskap en goede lashandschoenen te dragen. Belangrijk is dat uw outfit onbrandbaar is en dat er geen brandbare voorwerpen in de buurt liggen.
In dit artikel gaan wij dieper in op lashandschoenen en zullen een aantal lashandschoenen besproken worden.

Lashandschoenen bieden bescherming voor lassers. Zowel bij het lassen als het snijden van metalen en andere werkzaamheden die bij het lassen horen worden uw handen en onderarmen beschermd door lashandschoenen. Lashandschoenen zijn altijd snij-, schuur-, scheur-, en prikbestendig. Logischerwijs zijn ze gemaakt van vlamvertragend materiaal en zijn ze isolerend tegen contacthitte en convectiehitte. Daarnaast zijn ze bestand tegen metaalvonken en beschermen ze tegen elektrische schokken.

De eerste handschoen die we bespreken is de Lashandschoen WELDER van rood/bruin splitleder en moltonvoering lengte 35 cm. Dit is een opvallende, rood/bruine handschoen met een lengte van 35 cm. Dit houdt in dat uw onderarm goed beschermd wordt. De handschoen is gemaakt van spitleder, dat vlamvertragend en snij-, schuur-, scheur- en prikbestendig is. De handschoen is gestikt met kevlar, wat zeer sterk en duurzaam is. De moltonvoering voelt koel aan en is vocht absorberend.

De Lashandschoen rund/boxleder in de palm met rug en 15 cm kap van splitleder is gemaakt van rundleder, met boxleder in de handpalm. De handschoen is voorzien van een rug en heeft standaard een kap van 15 cm. Echter, op verzoek is de handschoen ook leverbaar met een kap van 20 cm. Deze handschoen voldoet aan alle eisen die u hierboven heeft kunnen lezen.

Ten slotte bespreken we de Lashandschoen rund/boxleder met revolver versterking met rug en 15 cm kap van splitleder. Deze handschoen is ook gemaakt van rundleder, met een handpalm gemaakt van boxleder. Het grote verschil is dat deze handschoen voorzien is van revolverbescherming. De handschoen voldoet aan alle eisen die aan lashandschoenen gesteld worden en heeft een kap van 15 cm.

Alle lashandschoenen die wij in ons assortiment hebben vindt u hier.

 

 

Reacties (0)
Zelf bestraten - 21-5-2015

Werkkleding

De eerste stap in het zelf bestraten, is uzelf goed beschermen. Bestraten is behoorlijk intensief, u werkt op uw knieën en met zware en scherpe materialen. Om te voorkomen dat u bont en blauw bent aan het eind van de dag, is het zeer aan te raden om kniebeschermers te gebruiken en goede werkschoenen en werkhandschoenen te dragen.

 

Afschot instellen

Het beste kunt u vooraf een ontwerp maken waarbij u alle maten uitzet met piketpaaltjes of draadpennen. Met de touwtjes ertussenin geeft u de hoogte aan waar de stenen op moeten komen te liggen. Stenen worden doorgaans 1 tot 2 centimeter onder de dorpel gelegd. Voor een goede afwatering begint u met een lichte helling van 1 tot 2 centimeter per meter. Afhankelijk van waar het straatwerk voor gebruikt wordt, wordt geadviseerd om een fundering van 30 tot 40 cm of 15 tot 20 cm aan te leggen. Hiermee voorkomt u later verzakking.

Ondergrond

De straatlaag, de laag waarop wordt gestraat, moet 3 tot 5 cm dik zijn. Deze laag vang kleine dikteverschillen op. Vooraf trilt u de straatlaag een keer licht af met een trilplaat. Na het leggen van de stenen trilt u alles nog eens na. Kiest u echter voor tegels, dan klopt u deze vast in de straatlaag met een rubber hamer.

Kanten opsluiten

Voor de kantopsluiting gebruikt u voor een oprit een opsluitband van 8 x 20 x 100 cm. Voor een terras of tuin heeft u voldoende aan 5 x 15 x 100 cm. Let op dat trottoirband voorzien is van een ‘hol en bol’ verbinding. Deze verbinding geeft aan hoe de trottoirbanden in elkaar passen en is bepalend voor de opsluitfunctie. Om de juiste afstand tussen twee trottoirbanden te bepalen, legt u een voorlopige rij stenen neer. Voor een mooiere afwerking neemt u een kantopsluiting die 2 cm langer is dan de bestrating.

Afreien

Als de straatlaag is aangebracht, dan kunt u deze afreien. Dit gaat het makkelijkst met een strijklat of afreibalk. Om dit goed uit te voeren, plaatst u twee profielen op het juiste niveau in de stabiele laag. Trek met de afreilat het overtollige zand van de twee profielen naar u toe. Eventuele kuilen kunt u weer met zand dichten. Uiteraard dient u de sleuven die de profielen achterlaten ook met zand op te vullen.

Bestrating aanleggen

Als de onderlaag helemaal gereed is, kunt u met het straten zelf beginnen. Om de straatlaag niet te beschadigen, kunt u het beste op de reeds aangelegde bestrating werken. Uiteraard is het belangrijk dat de stenen of tegels de juiste afmeting hebben. Indien nodig kunt u de stenen of tegels met een doorslijper of steenknipper kleiner maken. Houd er rekening mee dat stenen en tegels met een scherpe randafwerking snel beschadigen. Bij tegels maakt u gebruik van een rubber hamer; een straathamer kunt u dan absoluut niet gebruiken.

Afwerking

De stenen dienen na het inleggen ingezand te worden. U kunt hiervoor het beste metselzand gebruiken. Dit zorgt ervoor dat uw bestrating stabiel blijven liggen. Na het inzanden kunt u beginnen met intrillen. Let op dat niet alle tegels mogen worden afgetrild.

Invegen

De laatste stap is het invegen. De voegen moeten gevuld worden voor een stabiel resultaat. Voor tuinen en terrassen wordt meestal zilverzand gebruikt. Voor opritten daarentegen wordt meestal brekerzand of inveegsplit gebruikt. Na het aftrillen gooit u het zand met een schep over de bestrating. Dit veegt u met een bezem tussen de voegen. Op het moment dat u geen kieren meer ziet, bent u klaar met bestraten. Tot die tijd gaat u door met invegen, eventueel met extra zand.

Reacties (0)
Werkhandschoenen voor hoveniers - 7-5-2015

Als u hovenier bent, weet u als geen ander hoe de grond in uw handen kan trekken en dat bepaalde planten behoorlijk venijnig kunnen prikken. Aan het eind van een werkdag zitten uw handen vaak onder de schrammen, zit de grond onder uw nagels en zit er een vuile laag over uw handpalmen. Om deze ongemakken tegen te gaan, draagt u werkhandschoenen. Wanneer u werkhandschoenen draagt, beschermt u uw handen. Tegelijkertijd wilt u de grip en het gevoel behouden dat u heeft wanneer u zonder handschoenen werkt.


Een interessante handschoen voor hoveniers is de Werkhandschoen BULL - GRIP THERMO. Deze handschoen is gemaakt van zwarte latex, wat inhoudt dat de handschoen niet snel vies wordt. Voor een extra goede grip heeft deze handschoen een antislip coating op de handpalmen en vingers. Deze coating zit op de gebreide onderhandschoen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de BULL-GRIP THERMO een thermo voering. Dit houdt in dat deze werkhandschoenen bij uitstek geschikt zijn om ’s winters te gebruiken.

De Werkhandschoen BULL FLEX PU PU Nitril coating op een polyamide onderhandschoen is een flexibele werkhandschoen die zeer duurzaam is. De handschoen is gemaakt van dual density PU, wat flexibel en sterk is. De Nitril coating zorgt voor extra duurzaamheid, terwijl u gevoel in uw handen houdt. Omdat deze handschoen zo flexibel is, zit deze comfortabel.

Ook de Werkhandschoen SHOWA 310 groene latex antislip coating op een polyester/katoenen onderhandschoen is een goede keuze voor hoveniers. Deze werkhandschoen heeft een kleurstelling die u vaker ziet, namelijk geel/groen. De handschoen is voorzien van een groene, latex antislip coating, terwijl de handschoen ook voorzien is van een polyester/katoenen binnen handschoen. Deze neemt vocht op en zorgt voor een aangenaam gevoel.

Wilt u meer informatie of meer advies? Neem dan contact met ons op.

Reacties (0)
Het belang van werkhandschoenen - 27-3-2015

Wanneer u aan het werk bent wilt u zichzelf zo goed mogelijk beschermen. Tegen vuiligheid, maar ook zeker tegen gevaarlijke situaties. Wanneer u met uw handen werkt en deze beschermd moeten worden, is het belangrijk om goede werkhandschoenen te dragen.

Wanneer u handschoenen draagt, blijven uw handen schoon en worden deze beschermd tegen beschadigingen. Het contact met bijvoorbeeld ruwe, hete en scherpe voorwerpen wordt zonder uzelf te verwonden mogelijk door goede handschoenen te dragen.

Wanneer u werkhandschoenen draagt, heeft u een betere grip. Zeker bij gladde en/of natte voorwerpen wordt het werk vergemakkelijkt door werkhandschoenen met grip te dragen.

Handschoenen met bepaalde eigenschappen zorgen ervoor dat schadelijke stoffen niet in aanraking komen met uw huid. Bijtende, irriterende, brandende en prikkende stoffen kunnen niet op uw huid komen. Wanneer u werkt met gevaarlijke stoffen, kies dan nooit voor een lederen handschoen. Gevaarlijke stoffen laten organisch materiaal, zoals leder, vaak oplossen.

Daarnaast kunnen behandelde en ingevette voorwerpen en bijvoorbeeld houtsoorten kunnen voor infecties zorgen, bijvoorbeeld door splinters en/of snijwonden. Let op dat u bij draaiende delen geen handschoenen draagt. U loopt anders het risico dat uw handschoen door de machine wordt gegrepen.

Als er iets mis gaat, vangen uw werkhandschoenen de eerste klap op. Wanneer u werkt met zwarte, scherpe, ruwe of hete materialen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Op het moment dat u zich stoot, iets laat vallen of bekneld raakt onder een product, vangt de handschoen de eerste klap op. Dit kan het verschil maken tussen een kneuzing en een breuk en een schaafwond of een grote, open wond.

Wanneer u naast uw handen, ook uw voeten goed wilt beschermen, zorgt u ervoor dat u goede werkschoenen draagt. Ook beschermende werkkleding is erg belangrijk. Ook andere beschermingsmiddelen, zoals gehoorbescherming en een veiligheidshelm zijn voor bepaalde vakgroepen zeer belangrijk.


 

Reacties (0)
Winkelwagen
Geen producten in uw winkelwagen
Service
  085-4017989
Werkdagen
van 10:00 - 12:45
van 13:30 - 17:00
E-mail
Klantenservice
Verzending & Retours
Garantie
FAQ
Onze belofte

Veilig betalen
Met iDeal of Paypal

Op voorraad 
Meer dan 95% wordt uit voorraad geleverd

Garantie 
Niet goed geld terug

Kwaliteit & normering
Hoogste kwaliteit, laagste prijs

Hoge kortingen
Tot 30% volume korting

Veiligheid
Alle normeringen & certificaten aanwezig

100% controle

Normeringen werkhandschoenen