Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Waarom je werkhandschoenen moet gebruiken

Het dragen van werkhandschoenen heeft meer voordelen dan je misschien nu in eerste instantie zou denken. Zeker voor de wat zwaardere klussen kunnen werkhandschoenen je handen goed beschermen. We zullen hieronder enkele voordelen van het gebruiken van werkhandschoenen op een rijtje zetten. Merk op dat het lijstje zeker niet uitputtend is en er dus nog veel meer voordelen voor het dragen van werkhandschoenen te noemen zijn!

Je handen gaan niet kapot

Als je vaak zware voorwerpen tilt die geen prettig handvat hebben, dan kunnen je handen nogal eens kapot gaan door scherpe randjes en andere onregelmatigheden. Met goede werkhandschoenen heb je hier geen last van. De stof van de werkhandschoenen verdeelt de druk en ontlast je handen. Op die manier kun je langer werken zonder pijn te krijgen.

Ze isoleren goed

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen werkhandschoenen goed isoleren. Vooral voor mensen die met warmte of kou werken, zoals bijvoorbeeld een loodgieter die soms met warme leidingen werkt, kan het dragen van werkhandschoenen een uitkomst zijn. Je verbrandt niet meer je handen en het wordt veel comfortabeler om 's winters buiten te werken. Het tijdperk van de koude handen is voorbij. Let wel op dat niet alle werkhandschoenen even goed isoleren; hier is veel kwaliteitsverschil in te vinden bij de diverse werkhandschoenen.

Ze zijn stevig

Waar normale handschoenen al snel de geest kunnen geven, zijn werkhandschoenen gemaakt om tijdens het werken te gebruiken. Ze kunnen wel jaren meegaan en slijten helemaal niet snel.

Waterdicht

Veel werkhandschoenen zijn waterdicht waardoor je ook in de regen kunt werken zonder doorweekte handen te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je het veel minder koud krijgt dan wanneer je met blote handen zou werken. Let dan natuurlijk wel goed op dat je de rest van je lichaam ook goed tegen het water beschermt door de juiste regenkleding aan te trekken.