Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Gebruik maken van houtmateriaal

Hout is een prachtig en natuurlijk materiaal. Het is prachtig vanwege de kleur en de regelmatige en toch grillige structuren die het lijnenspel van de nerven laten zien. Het is prachtig vanwege de warmte die het uitstraalt en het gevoel dat je ervan krijgt als je je vingertoppen langs het oppervlak strijkt. En of dat allemaal nog niet genoeg is, het is al even prachtig door zijn stevigheid en de vele toepassingen waarvoor het hout in onze samenleving wordt gebruikt.

 

Veelzijdig

Want, hout is een uiterst veelzijdig materiaal. Het kan worden gebruikt in de bouw, in muren en plafonds, maar ook voor het maken van raam- en deurkozijnen. Hout wordt ook gebruikt voor meubels en allerhande handige gebruiksvoorwerpen. Ook in de kunst is hout een dankbaar materiaal, waarvan allerhande prachtige kunstvoorwerpen zijn gemaakt. Dat hout zo veel wordt gebruikt heeft het te danken aan die andere bijzondere eigenschap: het is relatief eenvoudig het hout te bewerken. Zelfs gordijnen worden gemaakt van hout, houten jaloezieën zijn erg popolair.

 

Houtsoorten

De veelzijdigheid in het gebruik van hout heeft ongetwijfeld iets te maken met de beschikbaarheid van zoveel verschillende soorten hout. Iedere boom levert zijn eigen soort hout, met zijn eigen specifieke kleur en tekening, met zijn eigen hardheid. Wie zelf met hout wil gaan werken doet er dan ook goed aan zich op de eerste plaats te oriënteren op al die verschillende houtsoorten. Niet elke houtsoort is voor elk werkstuk even goed geschikt.

 

Houthandels

De beste plek voor je oriëntatie is uiteraard bij de vakman zelf. Een houthandel in Amsterdam heeft heel wat verschillende houtsoorten op voorraad, zodat je de verschillende soorten goed met elkaar kunt vergelijken. Vraag gerust advies, als je twijfelt of een bepaalde houtsoort hard genoeg is, bestand is tegen weersinvloeden, of misschien te zacht voor hetgeen je in gedachten had. De specialisten van Jongeneel kunnen je helpen je weg te vinden in het aanbod, zodat je met het juiste materiaal weer naar huis gaat.