Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Werkhandschoenen voor je eigen veiligheid

Bij het klussen zijn er altijd bepaalde lichaamsdelen extra kwetsbaar voor verwondingen. Onder andere de voeten, handen en het hoofd lopen een groter risico om ernstige verwondingen op te lopen. Met onze voeten kunnen we bijvoorbeeld in iets scherps trappen en er kan makkelijk iets zwaars op de tenen vallen. Je kunt de voeten hiertegen beschermen door veiligheidsschoenen te dragen. Wanneer er iets zwaars op je hoofd zou vallen dan kan dit levensgevaarlijk letsel veroorzaken. Ook de veiligheidshelm behoort dan ook tot de standaard uitrusting van een bouwvakker. De handen moeten tevens goed beschermd worden tijdens het klussen. De blote huid van de handen is immers kwetsbaar voor sneden, chemische producten en hitte. Werkhandschoenen zijn er om de veiligheid van je ledematen te verhogen.


Er zijn verschillende handschoenen verkrijgbaar met elk hun eigen voor- en nadelen. Zo moet een werkhandschoen voor loodgieterswerk aan andere eisen voldoen dan een handschoen voor een timmerman. In dit artikel nemen we als voorbeeld het werk van een loodgieter en bekijken waar de handschoenen aan moet voldoen. Met deze informatie kunnen we vervolgens de beste werkhandschoenen kopen.


Bescherming chemische producten

Tot de taken van de loodgieter hoort onder andere het oplossen van verstopping in riolen en waterleidingen. Voor deze ontstoppingen wordt er vaak gebruik gemaakt van chemische producten. De loodgieter zelf gebruikt professionele wc ontstopper die gemaakt is van zware chemische producten. Bovendien weet de loodgieter niet wat de bewoner zelf al in de wc heeft gegooid voordat de loodgieter de leidingen losdraait. Bescherming tegen chemische producten is daarom een vereiste voor een werkhandschoen. Omdat goede schoenen ook bescherming bieden, vind je een overzicht van schoenenwinkels.


Hittebestendig

Een ander ding waarvoor mensen een loodgieter gebruiken is de werkzaamheden aan een verwarmingsinstallatie. De vakman wordt meestal ingeschakeld wanneer de verwarming het niet meer doet, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat de verwarming nog flink warm is. Deze hete verwarmingsbuizen kunnen niet met blote handen worden vastgepakt. Wanneer de loodgieter echter is uitgerust met hittebestendige werkhandschoenen dan is dit geen enkel probleem.


Soepelheid van handschoenen

Werkhandschoenen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Deze materialen zorgen voor de bescherming tegen alle mogelijke gevaren. Verschillende materialen hebben echter ook verschillende diktes en soepelheid. Een loodgieter moet vaak met gereedschappen werken zoals moersleutels en waterpomptangen. Om dit goed te kunnen doen moeten de handschoenen lekker soepel zijn. Hierdoor kan iets stevig vast worden gepakt en zijn de vinger makkelijk te bewegen. De soepelheid van de werkhandschoen moet ervoor zorgen dat de loodgieter comfortabel zijn werk kan blijven doen. Het geluk is dat er tijdens loodgieterswerk niet echt tegen sneden beschermd hoeft te worden. Voor deze bescherming is namelijk een veel dikkere (en daardoor stuggere) handschoen nodig.