Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Welke beroepen hebben zeker werkhandschoenen nodig?

Werkhandschoenen beschermen de handen tegen verwondingen tijdens vele verschillende werkzaamheden. Dit kan zijn tijdens het klussen in eigen huis, maar ook wanneer er gewerkt wordt om een bepaald beroep uit te oefenen. Wanneer de vraag wordt gesteld welke beroepen zeker werkhandschoenen nodig hebben dan is het antwoord dat alle beroepen waarbij de handen kwetsbaar zijn en verwondingen op kunnen lopen baat hebben bij het gebruik van werkhandschoenen. Dit zijn heel wat beroepen. Vrijwel alle vakmensen die op een bouwplaats werken zijn gebaat bij het gebruik van werkhandschoenen. Dit gaat dus over timmermannen, metselaars, schilders, steigerbouwers en nog veel meer. Ook buiten de bouw om zijn er vele beroepen die werkhandschoenen nodig hebben. Een loodgieter bijvoorbeeld moet zijn handen niet alleen tegen vies en onhygiënisch water beschermen, maar ook chemische producten en warmte van verwarmingsbuizen.


Werkhandschoenen als bescherming voor viezigheid

Werkhandschoenen hoeven niet perse tegen verwondingen te beschermen. De handschoenen kunnen ook gebruikt worden om er simpelweg voor te zorgen dat uw handen niet vies worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor beroepen als vuilnisman of loodgieter die tijdens hun werk geconfronteerd worden met dingen die je liever niet met je blote handen wilt vastpakken.


Handen beschermen tegen sneden

Een vuilnisman beschermt zijn handen niet alleen tegen viezigheid, maar ook tegen het gevaar op sneden. Als er namelijk tussen het vuilnis iets scherps ligt verborgen dan kan men hier de handen lelijk aan openhalen. Door handschoenen te dragen is er een extra beschermlaag om de handen heen die een stuk stugger is en waar minder makkelijk in gesneden kan worden dan de blote huid van de handen. Deze bescherming is ook vereist bij een beroep als timmerman.


Beroepen die werken met hitte

Iemand die in een staal, ijzer of aluminium fabriek werkt heeft vaak met extreem hete voorwerpen te maken. Deze moeten vastgepakt worden om verplaatst te worden. Dit kan natuurlijk niet met blote handen gedaan worden. Dit zou immers ernstige brandwonden als gevolg kunnen hebben. Een werknemer van een fabriek waar met hete metalen gewerkt wordt draagt daarom werkhandschoenen die bestand zijn tegen hitte.


Chemische en bijtende producten

Een loodgieter krijgt tijdens zijn of haar beroep ook regelmatig met chemische en bijtende producten te maken. Deze producten mogen niet in aanraking komen met de huid omdat dit irritaties en zelfs brandwonden kan veroorzaken. Speciale werkhandschoenen beschermen de loodgieter echter tegen deze chemische producten. Ook een lab medewerker heeft handschoenen met deze bescherming nodig wanneer er met gevaarlijke chemische producten wordt gewerkt.