Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Waarom iedereen zou moeten overstappen op poedercoating

Dat een coating nodig is op uw machines en materialen is inmiddels wel bekend! Een coating zorgt voor een langere levensduur van uw materialen en machines en is eigenlijk een must voor iedere nieuwe aanschaf. Binnen coating zijn er weer verschillende vormen van coaten. De laatste jaren is het aanbrengen van poedercoating populairder en populairder geworden. Het aanbrengen van een poedercoating is momenteel een van de meest milieuvriendelijke manieren van coaten. De druk vanuit de markt om zo milieuvriendelijk te produceren heeft alleen maar bijgedragen aan de stijging in populariteit van poedercoating.

Poedercoating, hoe werkt het?

Poedercoating is uniek omdat er geen aanhechting stoffen zoals water of oplosmiddel nodig zijn om de coating aan te brengen. Het te coaten object en de verf worden elektrostatisch geladen waardoor het poeder zich aan het object hecht. Vervolgens wordt het object in een oven verwarmd tot ongeveer honderd graden om het aangebrachte poeder in het te coaten object te smelten. Als het object de oven verlaat is al het poeder aan het object gehecht en ziet u enkel nog een gladde laag verf! Deze manier van coaten is enorm duurzaam omdat er ten eerste geen aanhechting stoffen zoals water en oplosmiddel nodig zijn, maar ten tweede ook zeker omdat er met poedercoaten niks verspild wordt.

U wilt een poedercoating, wat nu?!

Als u besloten heeft een poedercoating aan te willen brengen op één van uw machines of materialen, heeft u in ieder geval een goede keuze gemaakt! U moet op zoek naar een betrouwbaar en goed poedercoat bedrijf die bekend staan om het volledig juist uitvoeren van het coatingsproces. Een partij waarvan bekend is dat ze enorm goed zijn in het aanbrengen van poedercoating is Straalbedrijf Koop. Het grootste nadeel van poedercoaten is dat het een vrij dure aangelegenheid is. Het te coaten object is echter vaak al een vrij dure investering die u zo lang mogelijk niet nog een keer wilt doen. Het is dan ook raadzaam om een kwalitatieve en iets duurdere coating aan te brengen, zodat u zeker weet dat het te coaten object goed beschermd is!