Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Welke handschoenen houden je echt warm?

Welke handschoenen houden je echt warm? 5 ultieme tips tegen koude handen

Brrrr het is koud geworden! De winter is officieel aangebroken en daarmee de tijd van koude handen. Nu hebben we handschoenen nodig! Maar welke modellen houden je echt warm?

Op weg naar de metro in de ochtend, bij het fietsen of het drinken van glühwein op de kerstmarkt - in de winter zijn onze handen permanent koud. We vertellen je welke handschoenen je echt warm houden en waar je zeker op moet letten bij het kopen van handschoenen.

1. het belangrijkste is pluizig!

Of handschoenen je warm houden is vooral te danken aan het gebruikte materiaal. Wol houdt je warm, maar het kan behoorlijk krasgevoelig zijn. Daarom zijn handschoenen van synthetische vezels beter. Fleece handschoenen houden je bijzonder warm. De reden: het wollige materiaal absorbeert de lichaamswarmte en slaat deze op. Bij koud en nat weer moeten fleece handschoenen met een geïntegreerd membraan worden gedragen, omdat dit de nattigheid van de vingers weghoudt.

2. Klunzig of elegant?

Slecht nieuws voor alle fashionista's: dikke wanten houden je veel warmer dan elegante handschoenen. De reden hiervoor is de lucht tussen de vingers van wanten. Met vingerhandschoenen worden de individuele vingers van elkaar gescheiden, zodat het gebied waar de koude buitenlucht kan aanvallen veel groter is. Zo zijn er veel werkhandschoenen die heel klunzig eruit zien maar heel warm zijn.

3 Touw heeft zijn grenzen

Open gebreide handschoenen houden relatief warm tot een bepaalde temperatuur omdat er lucht tussen de steken zit. Maar als de temperatuur onder nul graden Celsius zakt en er regen of sneeuw wordt toegevoegd, zijn fijn gebreide handschoenen niet aan te bevelen omdat ze snel doorweekt zijn.

4. Kies niet voor leer

Leren handschoenen die passen als een tweede huid kunnen een winter outfit versterken, maar ze houden je zeker niet warm. Een opwarmend alternatief voor de huid dichte handschoenen zijn handschoenen van hertenleer met bont of fleece gevoerd. Ook hier is het belangrijk: De handschoenen mogen niet te strak zitten, anders zullen de vingers snel afkoelen.

5. Beter te groot dan te klein

Gouden regel bij het kopen van handschoenen: koop altijd een maatje groter en trek ze altijd aan! Want als de handschoenen te strak zitten of als ze nog strak zitten aan de knokkels, zijn koude handen voorgeprogrammeerd omdat de isolerende luchtlaag ontbreekt. De handschoenen moeten ook zacht zijn.

Onze tip: Gebruik handschoenen met zogenaamd contactgaren dat in de vingertoppen is verwerkt. Met dit speciale garen kun je je smartphone zelfs met handschoenen aan bedienen. Super praktisch!

Conclusie: Als je mooi wilt zijn, moet je het koud hebben!

Er zijn geen handschoenen die er stijlvol uitzien en je warm houden. Hoe warmer de handschoenen blijven, hoe functioneler en sportiever ze eruit zien. Dus als esthetiek belangrijker is dan functionaliteit, moet je voorbereid zijn op koude handen!

 

Meer informatie vindt je op Klusvakman.nl.