Actie: tot zondag 23.59 uur = tot 30% + Volumekorting

Drie redenen waarom ook jij kan beginnen als verkeersregelaar!

 

Als verkeersregelaar speel je een belangrijke rol bij het veilig laten verlopen van verkeerssituaties. Of dat nu tijdens lange en bijzondere transporten is, bij het helpen oversteken van kinderen bij scholen of bij het verkeer van evenementen. Veiligheid staat voorop. 

Het werk kan om verschillende redenen voor veel mensen geschikt zijn. In dit artikel zetten we er drie voor je op een rijtje. Daarmee kun je voor jezelf beter nagaan of het iets voor je is. Lijkt het je wat om als verkeersregelaar te werken? Kijk dan eens op binckwerk.nl voor vacatures en meer informatie.

1: Verschillende functies mogelijk

Als je op zoek gaat naar een verkeersregelaar vacature, merk je al snel dat er meerdere soorten functies zijn. Je kunt aan de slag gaan als beroepsverkeersregelaar, transportbegeleider, verkeersregelaar bij evenementen en verkeersbrigadier. Bij alle vier de functies horen weer andere eisen en bevoegdheden. Ook de verkeersregelaar opleiding verschilt onderling. Met de verschillende functies is de kans groot dat er een beroep bij zit die bij jouw wensen aansluit.

2: Je kunt al vanaf 10 jaar oud beginnen

Een tweede reden waarom ook jij kan beginnen, is omdat de minimale leeftijd om een functie uit te voeren als verkeersregelaar 10 jaar oud bedraagt. Je hebt het dan over de functie als verkeersbrigadier. Daarbij werk je op een vaste plek in de omgeving en help je bij het veiliger maken van het verkeer. Je kunt bijvoorbeeld in de buurt van scholen aan de slag, waar je kinderen helpt veilig over te steken.

 

De andere functies kun je vanaf andere minimale leeftijden invullen. Als verkeersregelaar bij evenementen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor beroepsverkeersregelaars heb je het over een leeftijd van 18 jaar en bij transportbegeleiders moet je nog wat ouder zijn, namelijk 24 jaar oud.

3: Werk flexibel en zelfstandig

Als verkeersregelaar ga je vaak als zelfstandige aan de slag. Werkgevers kunnen gemeenten, transportbegeleiding bedrijven, provincies en andere bedrijven zijn. Als ZZP’er kun je zelf bepalen wanneer je werkt. Dit geeft een stuk flexibiliteit en zelfstandigheid. Bij het begeleiden van evenementen is het werk bijvoorbeeld niet regelmatig. Als je hulp nodig is bij het veiligstellen van het verkeer, zal de gemeente je benaderen. Dat zorgt ervoor dat het voor iedereen geschikt werk kan zijn. Op een manier bepaal je zelf je werktijden door wel of niet akkoord te gaan met opdrachten.